👷‍ De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren 👋
Onze vereniging in de kijker -  konvrijebie

Feest van het Landschapspark Bulskampveld

Op 25 september 2016 op het Feest van het Landschapspark Bulskampveld werd onze vereniging en de imkerij in het algemeen ook weer gepromoot.

Werner en Chris stonden er met een standje in de kruidentuin.

Heerlijk Brugge

Op 28-29 mei 2016 was de Vrije Bie ook aanwezig op het  foodfestival  Heerlijk Brugge.

Op dit zeer gesmaakte evenement waarbij de focus vooral lag op  duurzaam produceren en op gezonde voeding was er o.a. ook een streekproductenmarkt in de hallen van het Belfort.

Centraal hierop stond de korte keten, rechtstreeks van producent naar verbruiker, wat de kwaliteit, de prijs en de waardering voor voedingsproducten zeker  ten goede komt.

Op de foto’s ziet u ons standje, met Daniel en Gilbert in actie.  De aangeboden vloeibare lentehoning, vers geslingerd, was zeer populair en in geen tijd uitverkocht maar ook de lindehoning had zo zijn afnemers.

Opmerkelijk was ook de veelvuldige vraag naar raathoning door  toeristen en inwijkelingen uit de Balkanlanden, Turkije en de Oost-Europese landen, iets om in gedachten te houden voor de volgende editie.

Dom. Persoone van The Choclate Line, ook lid van de vrije Bie, gaf er in een aanpalende tent een demonstratie pralines maken met honing en zette intussen onze vereniging en de locale  imkerij in het algemeen, sterk in de kijker.

Op 14/15 april 2016  tijdens de open-kruidentuindagen van Loca Labora.

Daniel Verdievel laat geen tijd verloren gaan wanneer er even gaan belangstellenden in de buurt zijn en bedraadt er ondertussen raamjes.

De glazen kast van Daniel is steeds een blikvanger ... .

Op 12 maart 2016 waren we aanwezig op de 4de West-Vlaamse Plantendag in het LTI in Oedelem.  Het was weer erg koud maar de belangstelling was groot.   Er werden honderden elzen en wilgen uitgedeeld.